İZMİR / SELÇUK - İsabey İlkokulu

Mrt

Okulumuz öğrencileri , 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay haftasını,toplumda bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini arttırmanın önemini belirten yazı ve şiirler okuyarak kutladı .

Şbt

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Okul Müdürümüz Mustafa Güzel, 3/C sınıfı öğrencilerimiz ve sınıf öğretmenimiz Kerim KABADAYI ile birlikte Selçuk Vergi Dairesi Müdürlüğü ziyaret edildi. Öğrencilere verginin önemi, Vergi dairesinde yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler veren İlçe Vergi Dairesi Müdürü Osman AYDEMİR,öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Şbt

Ülkemizde 06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana gelmiştir. Depremin yıkıcı etkisi ve şiddeti; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde gözlenmiştir.

Bakanlığımızca, 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek, deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak, deprem bölgesinde Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek üzere çeşitli  etkinlikler gerçekleştirilecek olup;

06/02/2024 Salı günü İsabey İlkokulu olarak deprem tatbikatı, akabinde tahliye tatbikatı yapılmış , 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmuştur. Deprem gerçeğine dikkat çekmek, deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak için öğrencilerimizle Deprem Çantası hazırlama etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

SELÇUK İSABEY İLKOKULUMUZDA UYGULANACAK VELİ AKADEMİSİ PĞROGRAMI

May

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile ' Fiziksel Etkinlik Oyunları Şenliği' gerçekleştirildi.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği ve ilçe düzeyinde gerçekleştirilen İlkokul Fiziksel Etkinlik (İFET) Oyunları Müsabakaları 4 oyun türünde yapılmıştır.

Okulumuz öğrencilerinden oluşan takımların ilçe düzeyinde aldığı dereceler:

1. Sınıflar Halat Çekme Oyununda 3.

1. Sınıflar Çemberle İşbirliği Oyununda 3.

1. Sınıflar Çift Ayak Atlama Oyununda 2.

2. Sınıflar Çemberle İşbirliği Oyununda 3.

2. Sınıflar Çift Ayak Atlama Oyununda 2.

3. Sınıflar Halat Çekme Oyununda 1.

4. Sınıflar Çeberle İşbirliği Oyununda 1.

4. Sınıflar Halat Çekme Oyununda 2. olmuşlardır.

Yarışmalara katılan bütün öğrencilerimize katılımlarından ve başarılarından dolayı madalya takdim edildi. Öğrencilerimizi, ailelerini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.